V našich končinách bohužel jen málokdo má to štěstí, že může fungovat ve velké, prostorné kuchyni, nejlépe tak ještě s ostrůvkem, který nabízí dostatek pracovní plochy. Ve většině případů máme k dispozici jenom metr kuchyňské linky, na které se dá něco dělat. Je to bohužel typické pro všechny panelové byty, naprostou většinu cihlových a také pro některé starší domy. S nedostatkem prostoru se tak potýká snad devadesát procent českých žen, které se už tím pádem naučily maximálně využívat každé volné plochy. Některé z nás si nadstavují pracovní plochu například zakrýváním dřezu. Jiné při rekonstrukci bytového jádra v paneláku předělají také kuchyňskou linku, která bývá v těchto bytech umístěna v jakési divné úzké chodbičce – mistrovské dílo a poklona tehdejším architektům – a tuto chodbičku pak ještě zúží vložením velmi uzoučké odkládací plochy naproti té hlavní. Jedná se přitom často jenom o nějakých dvacet centimetrů, na kterých toho stejně moc nenaděláte, takže je to opravdu jenom odkládací plocha. Jistou výhodou může být, pokud je poblíž linky rovnou i jídelní stůl, pak lze využívat ještě jeho plochu, ale nemůžete pak rovnou nachystat prostírání a stůl ke stolování.

Comments are closed.